070-250 31 80 jenny@finvovve.se

I helgen var det dags får bostonläger och en hel hög med bostons intog Södertälje Lokala Kennelklubb. Det var fullt med aktiviteter där lördagens tonvikt låg på prova på. Det var agility, rally, spår, tricks och så lydnaden som jag höll i. En grupp på förmiddagen och en på eftermiddagen.

Under lördagens prova på fokuserade vi på mycket grunder, ungefär det som tas upp i Valp till stjärna kursen fast mycket mer komprimerat. Bland annat gick vi igenom belöningstänk, belöningssignal, byta leksak, omvänt lockande, klara-färdiga-gå, runda pinnen och extern belöning.  Grundträningen är både kul och jätteviktigt och jag tror alla hittade lite nya verktyg att jobba vidare med.

Söndagen var lite mer inriktat för de som tränat lite mer och där delade vi upp träningen så alla individuellt fick 10 minuter i två omgångar. När tiden är knapp gäller det verkligen att man är förberedd och vet vad man vill träna på så man hinner med. Det var 7 stycken med i gruppen och alla hade glada, positiva vovvar med stor samarbetsvilja. Så himla kul att se att det verkligen finns att plocka fram i alla bostons och inse vilken häftig ras det är att jobba med egentligen.

Vi avslutade med en platsliggning med 9 (!) vovvar som låg så fint allihopa.

2015-08-30 11.53.27

Zeb fick också några träningspass och nu börjar verkligen poletten trilla ner när det gäller dirigeringen. Så kul att se. Han kämpar verkligen på och man kan riktigt se hur han tänker när det blir lite svårt. Vittringen märker man också behöver mycket mängdträning för den landade också lite mer och vart bättre för varje pass.

Jag och Zeb avslutade helgen med en löprunda på 7 km, perfekt uppvärmning för Run with your dog som går på fredag!

Stort tack till Helene och Louise för att ni fixat så bra och tack till Jessica för god mat under helgen!

11954729_10152998991616817_5656901733609290935_n