070-250 31 80 jenny@finvovve.se

Igår var vi en förmiddag hos Kenth igen och fick en hel del nya tips.

Jag valde att gå igenom dirigeringsapportering, inkallning med ställande, fot och rutan.

Dirigeringsapportering

Jag har precis börja (igen) med dirigeringen och ville mest se så jag tänkte rätt och låg på rätt nivå. Zeb börjar förstå vad det handlar om men jag fick med mig lite tankar. Idag får han självmant gå fram till konen, det är därifrån momentet börjar  och det gör han gärna. Sen får han springa ut till skålar och sen brukar jag ha en boll hos mig. Bollen hos mig skulle jag tänka över eftersom den belöningen är ganska värdefull och kan komma in sen när apporterna kommer. För nu räcker det med en godbit för att inte konkurrera med godbiten i skålen.

Jag ska variera med att han ser att det läggs ut i skålarna och att han inte gör det så han går på mina kommandon och är öppen i tankesättet. När han blir lite mer säker ska jag lägga dit något i mitten.

Inkallning med ställande

Jag har inför trean kört en liten quick fix så nu gäller det att få till det här från grunden. Vi fick fram två helt olika ställanden under två olika övningar Den ena bra och den andra mindre bra. När det var bra hade jag ett ganska kraftigt dk med kroppen som jag behöver banta bort och undvika så gott det går utan att ställandet blir lidande. Vi kommer göra två olika övningar nu, en övning där han antingen får ta boll hos mig eller boll bakom men lyssna till vilket ord jag säger, ta den eller ut. Sen kommer vi använda runda och då runda två saker i motsatt riktning som han får springa mellan. Ibland får han springa vidare, ibland blir det ett stanna och ibland ta boll hos mig.

Det kändes som övningarna kan passa oss så vi jobbar på med dom.

Fot

Zeb blir lite väl hetsig i fot ibland och nu försökte vi få in en lugn känsla i mig som kan överföras till Zeb. Tillsammans med lite omvänt lockande och stadgeträning fick vi fram en stabil och säker Zeb som verkligen koncentrerade sig på uppgiften. Vi fortsätter jobba vidare med det.

Rutan

Zeb fick börja med att självmant springa till konen för att börja momentet. Första gången fick jag visa var rutan var och sen sprang han jättefint. I fortsättningen ska jag försöka visa honom rutan från startpunkten och få in det som en momentrutin tidigt. Jag ska flytta rutan ofta och lägga dit en target för att inte tappa placeringen nu när det blir svårare med först konen och sen rutan. Han kan ibland blanda ihop var han ska ställa sig i rutan annars och missta det för en kon.

På det hela taget var vi nog allihopa supernöjda med förmiddagen som försvann i ett nafs.

2014-08-27 10.16.17

2014-08-27 09.18.27

Helene och Ludde

2014-08-27 09.18.39

Åh matte!

2014-08-27 12.23.01

Superladdad Zeb…verkligen!