070-250 31 80 jenny@finvovve.se

Igår var det sista gången på tävlingslydnadskursen på BBK. De som har varit med har varit jätteduktiga och engagerade så det har varit kul.

Jag som alltid brukar säga att det är mycket skönare att ha kurs på våren än hösten har börjat omvärdera det lite så det varit galet kallt och regnigt den här perioden och förra årets höstkurs bjöd på helt underbart väder.

Jag och Zeb fick till lite träning efteråt och han skötte sig fint. Det verkar som fjärren börjar komma tillbaka lite nu och det blir färre och färre tillfällen då han rör tassarna.

Jag fick några utskällningar under passet men det tycker jag också minskar. Jag har liksom bestämt mig för att han inte får hålla på så och då blir jag mer konsekvent vilket självklart ger resultat. Det är lustigt det där naä man väl bestämt sig för något så går det ganska snabbt att förändra. Fotet var han riktigt duktig på att hålla tyst och kampanjen med starter har gett ett grymt resultat. han är med på ett helt annat sätt när jag börjar gå.

Det som är svårt är inkallningen tycker jag. Han kan tvärstanna men inte utan dk. Det känns inte riktigt som att han har hajjat vad som är viktigt i själva momentet. Jag tror iofs att det bara är att fortsätta att nöta. Vi har ju inte hållit på så länge med just det momentet.

På fredag är det dags för Kenth träning igen, det ska bli kul att se om han ser någon förändring sen sist 🙂

2014-05-13 20.52.20