070-250 31 80 jenny@finvovve.se

Nu har jag lyssnat på Siv i en och en halv dag. Igår handlade om smart grundträning. Det viktigaste av det viktigaste. Har man problem är det bara att gå tillbaka till grundträningen så snabbt som möjligt, helst utan att passera gå!

Förutom bra tankar till min egen träning fick jag massa bra idéer till tävlingslydnadskursen som jag ska ha snart.

Idag handlade om fritt följ och apportering och Zeb fick äran att vara visningshund. Vi fick testa att gå fot till olika låtar för att hitta ett tempo som passade och även att gå på olika konstiga sätt som om jag haltade, var full, svävade på moln och när jag gick på knä. Zeb brydde sig inte förrän jag gick på alla fyra. Det var verkligen konstigt tyckte han.

När det var apportering fick vi göra en del förberedande gripaövnkngar som jag absolut ska jobba vidare på. Sen försökte vi oss även på metallen. En övning vi ska testa vidare på var konkurrens med en annan hund. Jisses vad snabb han blev då.

Imorgon fm blir det balansträning. Kunna gasa och bromsa med snabba skiften mellan.

image