070-250 31 80 jenny@finvovve.se

Igår gjorde vi vår första tävlingsträning…eller…inte… Vi stod snarare utanför och tittade när mina duktiga kursare tränade på att tävla. Det gick jättebra för dom allihopa och det var roligt att se att dom kommit en bra bit på väg. Nu har vi en gång kvar nästa tisdag innan det är sommaruppehåll så kör vi igång igen i september.

Zeb fick träna lite innan på ligg, handtarget och följa/fot. Jag har funderat på hur man ska få till en bra position på fotet med en sådan liten hund men det verkar ge med sig av sig själv. Jag har gjort en del backa övningar och belönat när han gått, inte hoppat, rakt vid min vänster sida. När jag sen vände upp och gick framåt hängde han bara på fint vid sidan, nära, med bra kontakt. Jag undrar vad som kommer vara svårt med den här hunden.

Vi testade lite hopp också och då fick jag nytta av att han byter leksak. Jag höll en leksak på varje sida om hindret och han hoppade fram och tillbaka mellan dom.

Sandra och Kärstin kom och förbi och tränade lite och det ser kanonfint ut när dom går. Hon är så söt lilla (!) Kärstin.