070-250 31 80 jenny@finvovve.se

I Chamonix finns det säkert lika många hundar som det finns människor. Här råder dock en tvärtom mentalitet mot hemma. Grundtanken är att alla går lösa.Ytterst få hundar hålls i koppel.

Det roliga är att det går bra. Hundarna springer fram och hälsar på varandra, luktar lite, hör en vissling och sticker iväg. Skulle det vara möjligt i Sverige?

Under den tiden jag har varit här har jag inte sett ett enda slagsmål, knappt ens ett gruff. Vad beror det på? Jag har nämligen svårt att tänka mig att gemene man här är så mycket bättre på att grundträna sina hundar mot vad folk är i Sverige.

Det känns som vissa hundar här har ett underbart liv där dom vistas mycket ut, får långa promenader i härlig terräng och blir bra ompysslade. Många andra däremot haltar, är galet tjocka eller ser ut som dom ska självdö vilken sekund som helst.

Det var lite tankar om Chamonix hundar 🙂

På väg upp i backen