070-250 31 80 jenny@finvovve.se

Bättre sent än aldrig så här kommer vår sammanfattning av 2015

Året började med förfrågan om en föreläsning i ämnet tävlingspsykologi. Aha, en utmaning tänkte jag och dök in med hull och hår för att få till något bra.

I februari hoppade jag på en onlinekurs i ämnet ”Bli ditt bästa jag” och arbetet med att få till ännu bättre tankar vid tävling tog vid. Det var både kul och lärorikt och snart börjar omgång två i samma tema.

I mars fick jag och Helene till första utomhusträningen i sol. Tänk vad mycket lättare det är att träna när det inte är -15 grader och massa snö ute.

Med sol och värme kommer också träningssuget tillbaka. April präglades av mycket kul träning och då ser man ju också att träningen ger resultat. Mycket fokus låg på att få honom att jobba tyst och det gör det fortfarande. Det är ett himla knepigt problem att komma till rätta med.

I maj var det då äntligen dags för föreläsningen på Järfälla BK med en eftermiddag med tävlingsträning utifrån föreläsningen. Utvärderingarna var positiva och snart är det dags för upprepning på två andra brukshundklubbar.

Vi testade även på lite rally under maj och startade i nybörjarklass. 100 p gjorde det till en riktigt bra debut.

3 dagar i juli spenderade jag och Zeb på Strängnäs BK med ett gäng härlig människor. Bra tips, nya vänner och fin träning uppvägde det trista vädret med idel regn. Efter lägret debuterade vi eliten på Flens BHK. Mycket gick fint men annat gick skrutt. Bland annat jag som gick åt fel håll i zäta, trots alla tips och råd jag fått innan om att fokusera på hur jag skulle gå. Det blev inget förstapris men dock ett pris som domarens favorit för Zebs arbetsvilja och coolhet.

I augusti var jag på Maria B’s clinic från Valp till stjärna och fick höra lite mer om hennes tankar runt boken och kurserna. Jag har haft tre omgångar Valp till stjärna- kurser och snart kommer vårens datum ut på Botkyrka BK’s hemsida.

Jag och Katinka hade en halvdag hos Kenth som gjorde ett stort intryck på min vidare träning. Vi har gått och tränat för Kenth sen Zeb var en liten plutt och den här gången kändes det som Kenth såg rakt igenom mig och satte fingret på en riktigt öm punkt. Men så bra det blev sen. Vi fick en rejäl skjuts framåt efter det.

boost

Augusti avslutades med ett två dagars bostonläger. Ett helt gäng med glada, pigga och arbetsvilliga bostongurkor tränade på och jag hade hand om gruppen som valt lydnad. Jag blir lika imponerad varje gång jag ser hur andra bostons jobbar och inser att Zeb inte är speciellt unik.

I september valde jag att kolla upp Zeb då han då och då hoppar på tre ben. Det visade sig att han hade spondylos i ryggen och höfter som inte var optimala. Efter en andra konsultation med både en till veterinär och Stefan på ReDog kom vi fram till att det inte var så illa som det lät i början vilket var skönt.

Äntligen fick vi också till en träff med gamla boxermaffian. Vi sågs i Örebro och käkade, snackade, tränade hund och hade det mysigt. Like the old days fast en av hundarna var pytteliten 🙂

IMG_20151004_145428

Oktober bjöd på en dubbeltävling i rally fortsättningsklass. 99p och 97 poäng räckte nästan ända fram för uppflytt till avancerad klass men nära skjuter ingen hare.

Efter tävlingen var det veterinärdags igen och operation av Zebs nos. Från en knipt och täpt nos till en med fina näsborrar, bättre andning och ett grymt mycket bättre luktsinne har en ny värld öppnats för honom.

Jag avslutade årets andra omgång av kurser och hade tre fantastiska gäng med ambitiösa och duktiga hundtränare.

wpid-img_20151006_222830.jpg

November var en tyst hundmånad men desto mer jobb. Mycket hemsidor, webbshoppar och roliga uppdrag. Vi smet ut på lunchen och tränade…mer än vi brukar vilket resulterade i en riktigt kul slut på månaden.

Den 29:e november var det tävling igen, den här gången i Kungsör. Vi hade en så fin första halva så jag var alldeles tårögd när jag gick av. Hade resten gått skit hade det inte spelat någon roll men det gjorde det inte. 278 poäng och vårt första 1:a pris.

eliten

Vi hann med en tävling till på mässan i december men där var det alldeles för svårt för oss. Glad hund men inga poäng. Så här i efterhand hade jag nog kunnat skippa den tävlingen men känslan från Kungsör sitter i så jag la inte på mig speciellt mycket efter mässan och blickar fortfarande mot en ljus framtid.

12339187_908278075933896_739448880321771989_o

Planen för 2016 är någorlunda utstakad med kurser på BBK, träffar hos Kenth, mycket träning med fokus på eliten kryddat med lite rally samt roliga stunder med alla hundkompisar.