070-250 31 80 jenny@finvovve.se

Nu har jag och Sandra varit på en helgkurs med Ditte och Heléne. Vi höll till på Klubbarps Hundklubb som är en privat klubb utanför Mjölby. Vilken fin klubb det var1 Stora härliga planer, fint klubbhus, roliga aktivitetsstigar och god mat. Jag blev mycket imponerad.

Fredagen startade med en låtsastävling med fejkmoment. Kul idé och en bra början. De momenten som var med gav en massa information till kursledarna om samarbete, om man kan hjälpa sin hund, hur allvarligt man tar på tävlingssituationen osv. Som kursdeltagare kunde jag kända att jag gärna ville visa upp min duktiga hund och eftersom det inte var ”riktiga” moment blev det inte så allvarligt. Som instruktör tyckte jag övningen var klockren i informationssyfte och det var efter det vi sen blev indelade i två grupper.

Jag använde helgen för att träna inför tävlingen i lkl 3 som är på torsdag och mitt upplägg var hälften av momenten i en tävlingsmässig kedja på förmiddagen och resten på eftermiddagen.

Zeb skötte sig utmärkt och jag fick en massa bra tips som kan höja betygen lite här och där. Bland annat så trampar jag väldigt mycket när jag ställer upp, säger stanna innan jag kastar apporten (man får bara säga stanna innan man fått apporten), kan ta i mer på inkallningen efter rutan och så ska jag sluta att säga till min hund att han är kass om han har gjort något tokigt, fast de är med glimten i ögat.

Rent momentmässigt kändes det jättebra och det blev en bra uppladdning för tävlingen.

På söndagen gick jag igenom lite tänk för inkallningen och för rutan på förmiddagen och på eftermiddagen valde jag att ta upp lite hur man kan tänka för att lindra nervositeten inför tävling. Även fast jag kan en del själv om tävlingspsykologi är det alltid bra att höra det från någon annan.

Sandra var snäll och filmade men det får komma i ett senare inlägg 🙂

Vi bodde på ett jättefint B&B som hette Spångholmens B&B. Dusch och toa på rummet, lakan och handdukar ingick och frukosten stod i kylen och kunde tas fram när man ville. Det kan varmt rekommenderas.

2014-07-13 15.52.22 2014-07-11 14.55.34 2014-07-11 20.32.25 2014-07-11 20.38.31