070-250 31 80 jenny@finvovve.se

Idag var det lydnads KM på BBK och jag och Zeb var med och körde tvåan.

När vi gick in på plan idag var jag knappt nervös, mycket för att vi redan hade ett förstapris. Där märks det att det är mina egna krav som gör mig nervös. Jag har inga problem att gå in på plan och misslyckas om jag har en plan och håller mig till den. Men om jag själv gärna vill lyckas blir det kortslutning. Den här gången var det mera jag och Zeb mot domaren istället för jag och domaren mot Zeb. Om jag var Zeb skulle jag uppskatta variant ett betydligt mer!

Jag värmde upp lite annorlunda innan med mer lek. Tyvärr blev han lite överladdad så fotet gick åt skogen…igen…men han var ju i alla fall glad. Han var hoppig och studsig och det genomspeglade hela programmet. Efter tre moment kunde jag knappt säga något till honom mellan momenten utan fick ha honom vid sidan i fotkommando för att han inte skulle balla ur totalt.

På apporteringen gjorde jag ett medvetet val och tog en apport han inte var van vid och det behöver vi verkligen träna mer på. Både annorlunda apporter och andras apporter.

Nu är det färdig tävlat för i år. Nu blir det hårdträning på momenten i trean!

Moment Poäng Koefficient Summa
Platsliggande 10.0 4 40.0
Fritt följ 7.5 3 22.5
Läggande 9.0 1 9.0
Inkallande 8.0 2 16.0
Sändande med ställande 9.0 3 27.0
Apportering 7.5 2 15.0
Fritt hopp 9.0 2 18.0
Fjärrdirigering 10.0 2 20.0
Helhet 9.5 1 9.5
Totalpoäng 177
Pris 1:a pris

KM KM2