070-250 31 80 jenny@finvovve.se

Nästa försök i lkl 1 blev lite annorlunda men med liknande resultat. Det pågick en stor utställning på klubben med mycket hundar och störning vilket Zeb klarade jättebra när det var hans tur. Som publik hade vi Christina med sin Boston Äster som skulle in i ringen lite senare. Kul när man kan träffa kennelkompisar på tävlingar!

Överlag tyckte jag att det kändes bättre med lite högre betyg. Den här gången var den en nolla på ställandet som gjorde att förstapriset uteblev. Att han hamnade i halvkoma och vägrade sätta sig på platsliggningen var inte heller till någon fördel för poängen.

Jag gjorde iaf bättre moment förberedelser vilket resulterade i en 10 på läggande under gång och en bättre ingång på inkallningen. Vad han drog på på hoppet vet jag inte men på apporteringen tyckte domaren att jag stoppade in apporten i munnen på Zeb istället för att han tog den.

Poängen blev så här:

Moment Poäng Koefficient Summa
Platsliggande 8.0 4 32.0
Tandvisning 10.0 1 10.0
Linförighet 8.0 4 32.0
Läggande 10.0 2 20.0
Inkallande 8.5 2 17.0
Ställande 0.0 3 0.0
Apportering 8.0 1 8.0
Hopp 8.0 2 16.0
Helhet 8.0 1 8.0
Totalpoäng 143.0
Pris 2:a pris

Lägre totalpoäng men en bättre känsla. Jag kan tillägga att det var 30 grader varmt, strålande sol och tryckande hetta men på Zeb märktes ingenting! Belöning blev lövbiff med ost och skinka och en härlig simtur i havet 🙂

Nu blir det nya tag för att se till att nollorna försvinner.