070-250 31 80 jenny@finvovve.se

Idag hade vi en härlig lydnadsdag hos Lotta Linusson i Haninge. Riktigt skönt att få vara inne och träna när det är -17 grader ute och ännu bättre att det bara tog 25 minuter att köra dit.

Vi hann med tre 15 minuters pass var och det var alldeles lagom. Första passet tittade vi på ingångar och lite fot. Han var helt speedad och gjorde allt möjligt tok.

Andra passet körde vi mer ingångar och sen fjärr. Han gjorde fina skiften från sitt till stå och ligg till stå så där var vi på god väg. Nu måste jag köra vidare med antingen stå-ligg eller stå-sitt. Troligtvis blir det stå-ligg så jag får in att han lägger sig bakåt.

Sista passet var han så som jag vill att han ska vara. Sansad och fokuserad. Vi tittade lite på håll fast i apporteringen med leksak, apport och vittringspinne. Han har helt klart kommit framåt där och jag ska fortsätta på samma sätt. Jag fick två bra övningar, en för håll fast med extern belöning och en för att gripa men inte tugga på vittringspinnen.

Jag visade även hur vi tränade på rutan och vi skulle fortsätta på samma sätt där med men tänka på att flytta rutan mellan skicken, lägga targeten längre bak i rutan och se till så targeten inte syns på långt håll för att få honom att titta efter rutan.

Vi gick också igenom hur man kan träna in vittringen på ett intressant sätt. Jag tror jag ska prova det :-).

20130119-211032.jpg