070-250 31 80 jenny@finvovve.se

Igår fick vi till lite träning, både lydnad och inför utställning.

Vi tränade ligg och sitt under gång, inkallning, fot och stå. Han har kanske 80% rätt när det kommer till att hålla isär ligg, sitt och stå se det går framåt, även fast jag är lite otålig. Tänkte ta och plocka fram konerna i samband med targetträningen och se om vi kan få till lite rutskick.

Inom foten har vi börjat med helt om och halter. Starterna är svåra men det kan ju vara för att vi parallellt håller på med stanna.

Han är iaf riktigt duktig. Han börjar dock bli mer intresserad av saker runt omkring som mygg, flugor, blommor och andra stora (?) störande saker ;). Jag ska försöka lägga ännu mer fokus på att belöna spontan kontakt och verkligen inte tjata honom till mig, det vet jag att det inte lönar sig i längden. Sen måste jag börja med lite kortare kedjor också så jag inte fastnar i godismatarträsket. Det blir mycket snabba, korta belöningar nu och jag skulle nog behöva länga tiden ibland.

När vi var på kennelträffen fick jag lära mig lite om hur man gör med bostons på utställning och bland annat trimmar man kanten mellan det svarta och vita runt kragen så igår fick han vänja sig lite försiktigt vid ljudet av en trimmer. Vi körde enligt Eva Bodfäldts ryggsäcksmetod och det gick bra. Han var inte helt nöjd men lite mer träning så kommer det nog inte vara så läskigt.