070-250 31 80 jenny@finvovve.se

Det har blivit mycket surfande på hundsidor nu på sista tiden, dels för att föröka hitta intressanta kurser men även för att väcka hundtränardelen av hjärnan.

Det här var den kursen jag anmält mig till hos Eva Bodfäldt:

Sikta mot stjärnorna – tävlingsinriktad valpkurs
Kursen riktar sig till dig med tidigare tävlingserfarenhet och som har en valp mellan 4 – 8 månader. Vi bygger en stabil grund inför senare momentträning. Följsamhet till tävlingspositionen, On/off där valpen lär sig att pendla mellan lugn och aktivitet, Belöningssystem, där valpen lär sig skilja på ”Bra”, ”Bus”, ”varsågod” och slut. Vi lär valpen grunderna för att arbeta från mig trots att jag har belöningen hos mig.

Sen har jag även anmält mig till en clinic för Ditte Andersson.

Ditte Andersson, Fritt följ – Från grundträning till precisionsarbete
Välkomna till en spännande kväll och clinic med Ditte Andersson, tävlande i landslaget i lydnad. under kvällen kommer Ditte visa hur hon tränar kontakt och följsamhetsträning med sin unghund. Hon berättar och visar utvecklingen av grundträningen som så småningom ska bli ett tävlingsmässigt fritt följ. Ditte går igenom hur man bibehåller en bra känsla och teknik upp i klasserna. Vad ska vi vara observanta på? Hur använder vi våra belöningar på bästa sätt?
Ditte visar med sina tre hundar Abby labrador (landslaget i lydnad), Timjan border collie och den nya familjemedlemmen född. mars 2012.

När jag och Selma tränade inför lkl 3 gick vi kurs för Ditte hemma i Tullinge. Mycket givande och intressant.