070-250 31 80 jenny@finvovve.se

Nu har vi haft avslutning på tredje omgången av ”Från valp till stjärna”-kursen. Det är verkligen en kul kurs att hålla särskilt eftersom jag älskar grundträning.

En av de sakerna jag tycker är roliga är när man ser aha upplevelserna hos deltagarna när de börjar förstå hur man kan använda grundövningarna i momentinlärningen senare.

Jag brukar kalla det Mister Miyagi träning, ni vet sådär wax on wax off. Det vill säga att lär era hundar det här, lita på mig, ni kommer få nytta av det framöver.

En annan sak är att när man lägger så mycket tid på belöningar (olika belöningar, olika sätt att belöna, extern belöning osv) får man verkligen en hund som är med på noterna.

Många av deltagarna har ju valpar så ibland är det väldigt mycket annat som lockar men jag såg tydliga framsteg hos alla som var med.

Nu är det två veckor kvar på träningsgrupperna sen blir det uppehåll, i varje fall på Botkyrka BK. I januari och februari blir det lite föreläsningar med kurs om att tänka rätt i tävlingssituationer.

image