070-250 31 80 jenny@finvovve.se

Den här veckan hade kunnat starta bättre med lite roligare besked.

Jag har haft en liten ilande magkänsla att allt inte står helt rätt till med Zeb och att han går och har ont någonstans. För att få det ur världen bokade jag tid hos Södra djurkliniken för en genomkoll. Dom har klämt, känt, manipulerat och röntgat igenom hela lilla hunden och svaret kunde ha varit roligare.

  • Knäna hade gått från patella 0 till patella grad 1 dvs att man kan flytta knäskålarna men att de hoppar tillbaka av sig själva
  • Höftskålarna var stora och höftkulan liten, ingen bra kombination
  • Han har spondylos i främre delen av ryggen
  • L7S1 var trångt och början till spondylos

På det stora hela var ryggen missbildad och risken för diskbråck eller att spinalnerven skulle bli klämd ganska hög. Det som räddat honom är att han är så kompakt och inte behöver lika stor rörlighet som större hundar i ryggen.

Nästa steg blir att träffa sjukgymnast och jag har även bokat tid hos Stefan på ReDog för vidare konsultation. Livslång rehab som det ser ut nu och vovven är bara tre och ett halvt år.

Gissa om jag hade rehab med i försäkringen?

Jag har brutit ihop, kommit tillbaka och brutit ihop igen och har nu landat på någon sorts vi får avvakta vidare svar platå. Jag vågar varken säga ja eller nej till vidare träning utan tar det steg för steg. Min plan om en perfekt lydnadshund vid 5-6 års ålder får jag i varje fall slopa och hoppas på att kunna sno åt mig ett championat om Zeb är med på noterna.

bk_huvud