070-250 31 80 jenny@finvovve.se

Idag har jag spenderat dagen på Vällingby BK. Förmiddagen ägnades åt föreläsningen ”Tänk rätt – före, under och efter tävling” och på eftermiddagen var det praktisk träning i samma med bland annat en tävlingsträning.

vbk

Det var första gången jag höll just den föreläsningen och det är alltid lite nervöst när man inte vet hur det man tar upp ska tas emot men omdömena var positiva och deltagarna tyckte alla att de fick bra tankar med sig.

Det är grymt kul att se när det kommer aha-upplevelser och som sen omsätts i praktisk träning och faktiskt ger ett resultat. Det finns ju inga quick fixes i hundträning (även om man skulle önska det ibland) men vissa verktyg och metoder, som man kan använda för att dämpa sin nervositet, kan ge ganska snabba resultat.

Tävlingspsykologi är spännande och det finns så många olika vinklar att man alltid får med sig någon ny tanke man kan använda sig av för att höja sig själv och lyckas bättre på tävling.

Vi pratade en del om belöning och det här var min belöning ikväll :

IMG_1592.JPG

Vill ni ha chansen att få lära er mer om hur man kan arbeta med sin nervositet eller sina negativa tankar? Hör av er för förslag på datum!