070-250 31 80 jenny@finvovve.se

Idag har jag och ett gäng andra valpköpare siktat mot stjärnorna med Eva Bodfäldt i spetsen.

Vi gick igenom en hel hög med bra saker som on/off, belöningssystem, tävlingssignal m.m.

Hjärnan jobbar för fullt för att smälta det som sagts och arkivera det på bra ställen.

Det var några saker som jag ska applicera på en gång, enkla saker som kan verka banala men som jag tror kan gör stor och snabb skillnad. En sak var att aldrig ge sista godbiten man har i handen. Det brukar vara ett vanligt tecken på att träningen är slut och att det är fritt fram att agera utåt. Låt sista gottan istället vara kvar i handen. Då kan jag välja på att fortsätta träna eller använda ett slutord så avgör jag när träningen är slut, inte godistillgången.

En annan sak var skräpsignaler och skräpbeteenden. Bort med dom! Tydliga, medvetna signaler är det som gäller.

Jag är ganska nöjd med hur jag jobbat med grunderna på Zeb och jag tror att vi kommer få ihop det bra till slut. Det gäller bara för mig att hålla reda på alla olika belöningar. Ut! Gott! Ta den! Ja! Som alla betyder olika saker. Annat mot för när Bra! Gällde i alla lägen.

Till nästa gång ska vi träna på tävlingssignalen (ställa sig i fotposition), både stillastående och backandes. Vi ska också försöka lära in och kedja olika belöningar.

Liten Zeb har krypit upp nära, nära. Han kommer nog också ha en hel del tankar som snurrar i natt!