070-250 31 80 jenny@finvovve.se

Först vill jag bara passa på att tacka alla som brytt sig om Zeb. Det värmer verkligen!

När jag hade varit på Stockholm Södra såg jag en ganska dyster framtid. Dom målade upp en bild av en hund med stora problem, smärtor och troligtvis kort liv. Jag kände mig ganska knäckt och hade nog nästan gett upp i alla fall fortsatt tränande.

När vi sen varit i Nacka för att undersöka nosen och Marita även känt igenom honom lät allt bättre. Hon brukar bedöma patella och tyckte inte det verkade något konstigt med det. Hon hade satt grad 0 precis som han fick första gången jag kollade. När det kom till ryggen tyckte hon mer att man fick utgå från individen och eftersom han är så pass pigg glad och stark tyckte hon inte det var så illa.

Igår var vi sen hos Stefan på ReDog och det var nu allting började kännas betydligt roligare. Enligt honom hittade han ingen smärta hos Zeb, vare sig i rygg eller knän och även han tyckte patellan verkade helt ok.

Men problemet återstår med hoppsastegen och det var det han fokuserade på. Zeb har ett litet lustigt gångmönster där han knappt lyfter bakbenen utan hellre vispar runt med dem. Det gör att ryggen inte rör sig vilket leder till att ledvätska osv. inte kan transporteras runt som den ska. Planen är nu att han ska gå med benmanchetter vilket gör att hälsenan trycks ihop och benlyften blir högre. Han ska också ha en klövjeväska med vikt i.

Nu handlar ju det här om att ändra en vana och det är aldrig lätt. Tanken är att han tids nog ska komma igång med ryggrörelsen och hitta rätt muskler att gå med så att vanan successivt blir att lyfta på bakbenen. Vi skulle komma tillbaka om en månad för att se om det blivit några framsteg.

Nu är det bara att fortsätta framåt så ser vi vad det leder till.

Vad gäller nosen kommer Zeb opereras nästa vecka. Fortsättning följer 🙂

2015-10-07 21.56.28