070-250 31 80 jenny@finvovve.se

Igår var det dags för den efterlängtade Från Valp till Stjärna clinicen med Maria i Kungsör. Inspirationsfaktorn var hög och jag fick lite nya vinklar och tankar på hur nästa kurs ska presenteras. Jag tycker att mycket börjar falla på plats så jag känner mig bekväm även om man alltid kan utveckla kursen så den blir bättre och bättre.

Vi fick en genomgång av kursplanen och se övningar i praktiken med bland annat beagel valpen Svullo som hade en härlig attityd och viftande svans. Även om jag lyssnat på Maria en hel del tidigare är det aldrig fel att bli uppdaterad i grundövningar och bra belöningstänk.

Det absolut svåraste tycker jag är att få igång svårbelönade hundar och särskilt när ägarna har svårt att jobba upp belöningarna på grund av okunskap. Med min förra hund, Selma, hade jag tillfällen när jag inte fick igång hennes engagemang och med en tanke bakom lekövningarna hade jag nog kunnat göra det betydligt bättre men vet man inte hur är det svårt.

Imorgon drar tredje omgången av Valp till stjärna igång på Botkyrka BK och ett nytt gäng med glada hundtränare ska få vigas in i den roliga lydnadsvärlden med bra belöningar och grymma grundövningar.

 

2015-08-16 14.29.18

Snygg-Zeb fick vara med på ett hörn och illustrera följsamhet på filmduken 🙂