070-250 31 80 jenny@finvovve.se

Ibland när jag testar något på en träning känns det som jag är med i en tecknad film och en stor lampa börjar lysa över huvudet. Aha, tänker jag, kan det vara en nyckel som kommer lösa ett av våra problem?

När jag tränade häromdagen testade jag att använda omvänt lockande innan varje sväng jag gjorde och vips vad mycket bättre det blev. Igår kväll fortsatte jag och visst fick jag samma resultat igen. Betydligt snyggare svängar och en mer koncentrerad vovve. Jag tror att jag kan ha hittat en nyckel till hur Zeb blir när jag kör omvänt lockande och trycker lite lätt på honom och hur jag vill att han ska vara när vi går fot. Han blir liksom lite tyngre  i kroppen och det han gör känns som han gör med mer eftertanke. Jag fick inte heller ett enda voff igår fast jag nästan försökte provocera fram det med långa stilla stående pauser med kontakt och sen en vändning eller ett backande.

Nästa steg blir att göra det med störning. Får se om han kan behålla sim koncentration och eftertänksamheten när det finns annat att titta på också.
2014-03-27 17.33.09