070-250 31 80 jenny@finvovve.se

Idag var det första träffen på grundkursen i tävlingslydnad. Trots vädret gick det jättebra och alla skötte sig fint. Vi gick igenom början på fot, omvänt lockande och ställande under gång.

Det var 2 bostonterriers, en schäfer, en dalmatiner, en cockerpoo och en beauceron.

Jag och Zeb hann med lite träning i klubblokalen innan och fokus låg på vändningar i fotet och fjärr. När jag gör en sväng hinner Zeb inta 10 positioner innan han är klar. Han gör allt för fort och slarvigt och när det inte blir rätt blir han frustrerad och – voff!

Det vi gjorde idag var att innan vändningen så fick han sitta still med omvänt lockande och så tryckte jag honom lite åt sidorna för då sitter han tyngre. Sen rätade jag på mig och gjorde vändningen och simsalabim gick det mycket bättre. Skön känsla! Det kommer troligtvis inte hålla i en kedja men det är en början åt rätt håll.

I fjärren är det skiftet stå-sitt som pajat så där har jag backat tillbaka till bugandet för att få fram rätt rörelse.

Överlag känns herrn ganska speedad och tanken på belöningen överskuggar tanken på uppgiften så det blir till att ändra på den balansen framöver.

image