070-250 31 80 jenny@finvovve.se

Jag fick en fråga om hur man tränar in bakdelskontroll. Det finns lite olika sätt att göra det men det som jag tycker är enklast är att använda sig av någon kloss eller pall beroende på hur hög hunden är. När jag tränad in det på Zeb använda jag en plastburk vilket så här i efterhand när man ser på filmen kanske inte var det bästa eftersom den åker iväg hela tiden.

Tanken är att hunden ska lära sig trampa med bakbenen för att i förlängningen få till snyggare vändningar i fotet.

I det här klippet kan man se när vi tränar på det.

Hur jag gjorde var helt enkelt så att jag shejpade upp honom på klossen genom att steg för steg klicka när han närmade sig burken först och sen klev upp på den. Jag ställde mig sen framför honom och klickade när han rörde sig i sidleds, Till slut fick han gå hela vägen runt tills han kom i rätt position vid min sida.

För att få honom att förstå hur man gör utan burk använde jag mig sen av en platt target som jag gjorde mindre och mindre.

Hoppas ni förstod :).