070-250 31 80 jenny@finvovve.se

Ganska länge nu har vi hållit på att traggla stå, eller studs som det har varit. Problemet är att herrn inte hajat att baktassarna ska vara stilla. Han har hoppat runt lite åt alla håll och kanter, fram, åt sidan osv. När jag var på föreläsningen med Maria Brandel fick jag lite tips om hur jag kunde gå vidare men först härom dagen fick vi ett skönt genombrott.

Med hjälp av stadga, där jag puttat på hans rumpa medans han fortfarande ska stå still, har han gjort fina skiften från ligg till stå utan att röra baktassarna. Höger baktass vill gärna ta ett steg fram men jag försöker vara noggran med vad jag förstärker.

När han gör det perfekt ska jag lägga på kommandot stå, men inte för tidigt den här gången. Jag tror det var det jag gjorde fel förra gången. Han visste vad han skulle göra men inte exakt hur.

När ligg till stå funkar blir det det omvända, stå till ligg och då ska han lägga sig bakåt för att rörelsen ska bli rätt.

Sen är det bara sitt till stå och stå till sitt kvar, eftersom han kan sitt till ligg och ligg till sitt :-). Det är tur att vi har lite tid på oss!